cheng

  • Following

    0

  • Followers

    0


Fame: 2,108
Time is more value than money. You can get more money, but you cannot get more time; by Jim Rohn

Joined Dec 2017

Comments

hi Mohd Annuar, harga purata GFM saya ialah 0.31 sen and harga purata parkson ialah 0.21 sen. Saya tiada pelan untuk jual buat masa ini. Untuk parkson, risiko pn17 perlu diperhatikan walaupun nampak usaha syarikat untuk elakkan risiko tersebut (1) pp untuk modal kerja supaya tunai di tangan boleh dikekalkan (2) jual semula saham yang dibeli balik (buy back) dulu. Saya masih tunggu peluang untuk kurangkan harga purata parkson sehingga 0 - jual jumlah saham yang nilainya bersamaan dengan jumlah modal yang dilaburkan. Ini cuma pendapat saya, mungkin ada kesilapan.
18 hours · translate
hi pidot shukri, saya pun retailer macam anda; bukan dari IB.
1 day · translate
Sama-sama, Mohd Faizal & Mohd Annuar. Saya cuma berkongsi pendapat sahaja. Mungkin ada kesilapan. Jumlah orderbook memang 1.2bil setakat ini dan berdasarkan apa yang tertera dalam dokumen pp, ada 3 kategori projek yang diusahakan (1) Amzass - projek PLUS highway (2) 5 projek bernilai $126M (3) 2 projek HSSB $340M. Mungkin sebab itu boss GFM jadi MD full time. Pp dan harga saham semasa di luar kawalan kita. Yang boleh kita kawal ialah saham di tangan kita - kuantiti dan harga purata. Keputusan sama ada kurangkan harga purata / tambah waktu harga menarik / jual berdasarkan kadar pulangan masing-masing / peram dulu :)
2 days · translate
hi Mohd Faizal, ramai yang sudah berkongsi pendapat mengenai pp GFM termasuklah media. Berdasarkan rekod pp GFM sebelum ini, saya nampak keputusan yang positif dari segi perkembangan hasil/revenue (1) 2018 - pp untuk pengambilalihan KP Mukah Development - concession UiTM sampai 2035. Tahun ini, kontrak dengan Educity dilanjutkan selama 2 tahun sehingga 2023 (2) 2019 - pp untuk 49% saham syarikat HSSB dan RCPS - HSSB memberikan perkhidmatan kejuruteraan kepada industri O&G (http://www.highbase.com.my/v1/about-us-highbase/clients-portfolio/). Tahun lepas, GFM dapat kontrak dari Petronas (3) 2021 - pp untuk projek baru dan modal kerja projek-projek di tangan seperti yang diuar-uarkan oleh media/para pedagang/pelabur saham GFM. Ini cuma pendapat saya, mungkin ada kesilapan. Semoga dapat membantu.
4 days · translate
hi zam.c9, cuma penganalisis dari IB yang boleh bagi TP secara terbuka. Saya cuma melabur saham induk/mother share sahaja kerana premium tinggi untuk warrantnya. Harga saham induk pun lebih murah dari exercise value warrantnya. Walaupun warrant lebih menarik dari segi pulangannya tetapi, risikonya juga tinggi. Pada pendapat saya, zam.c9 boleh set TP berdasarkan kadar pulangan yang sesuai untuk anda sendiri. Kadar pulangan bagi setiap individu tidak sama, jadi, TP juga tidak sama. TP dari IB juga berbeza bagi saham yang sama dalam liputan mereka. Saya tiada pelan untuk jual buat masa ini. Untuk pengetahuan anda, harga saham skim geran saham pekerja (employee share grant scheme) adalah 0.506 sen. Ini cuma pendapat saya, mungkin ada kesilapan. Semoga dapat membantu.
4 days · translate
Ok, Mohd Annuar. Itu keputusan anda sendiri. Tahniah. Contract pertama untuk tahun 2021 bagi GFM dan meningkatkan orderbook lagi. Tahun lepas dapat 2 contract. Semoga rundingan contract Amzass berjalan lancar: keputusannya pada bulan Jun.
6 days · translate
Let’s see whether are there any dividend for the shareholders in the coming book closure. Typically within 1st or 2nd week of Apr. Still waiting.
1 week · translate
You are welcome, Eng Hock. It’s your own decision and Manage your positions well while keeping track of its financials.
1 week · translate
Wow. Getting lots of attention today it seems. Congrats to all long term shareholders.
1 week · translate
Hoping to add again at 0.115-0.12. It will be nice if it is available. Wondering whether RGB will participate again in the upcoming Global Gaming Expo Asia 2021 in Macau. A good opportunity to exhibit their products.
1 week · translate
Load more